alexbreeze.blogg.se

alexbreeze.blogg.se

14 mars 2013 12:20
 

 

Alltid en intressant debatt den här, men en sak missas ofta. Diskussionen om cannabis eller någon annan drog för den delen skall vara legal eller inte känns lite skum.

Många gånger förs diskussionen runt frågor som "legalisering kommer sänka statistiken på brott" , intressant i sig själv då jag inte kan se att tungt kriminella kommer att börja sälja tulpaner och godis bara för att man har gjort cannabis legal. Men jag kan ju ha fel. Jag menar bara att alkohol och cigaretter är ju legala och dessa smugglas och säljs i ganska stor utsträckning illegalt av kriminella nätverk. Även många läkemedel säljs ju illegalt på skolor och torg runt om i Sverige. Men vem vet just med legala droger som cannabis, hasch, rökheroin kommer kriminella hålla sig i skinnet, och inte försöka smuggla det eller sälja det billigare än dom lagliga försäljningsställena eller till dom som är för unga.

Det andra som ofta diskuteras är ju kostnader för att föra ett krig mot droger och att det blir billigare att bara göra det lagligt. Ytligare ett intressant påstående då man inte kan förutse vad som kommer hända i frågor som drogrelaterad sjukvård, ungdoms problem, arbetsplats olyckor, trafik olyckor.

Men oavsett dom här två vanliga diskussions områdena angående legalisering eller inte missar man en visentlig sak,

DROGER ÄE ETT GIFT legalt eller inte, hur vi en vrider på detta faktum är inte droger C-vitaminer eller ens D-vitaminer för den delen. En drog är skadlig på människors kropp i större eller mindre grad. Vi har ju redan flera legala gifter tycker det räcker bra med dom som t.ex. alkohol och cigaretter, och trots att dessa är lagliga skadar de alldeles utmärkt våra kroppar och ibland till och med dödar oss. Jag menar en liten mängd av en drog (gift) gör dig stimulerad. Tar man en större mängd blir man sedaktiv (slö)  och tillräckligt stor dos leder till medvetslöshet eller död. Så varför ge oss fler gifter, istället kanske det är dags att se om vi på planeten jorden kan må bra och trivas utan kemiska tillsatser. Bara en tanke ha en bra dag.